Twente verbinden door Twents eten

 Op 8 november was het Stadslab Indië in Almelo het decor van het Agro & Food Congres Twente. Verschillende Twentse bedrijven en initiatieven kwamen bij elkaar om de samenwerking in de agro & food keten verder te stimuleren.

Het historische Indiëlab stond deze middag en avond volledig in het teken van de regionale voedsel keten. Hoe kunnen we de in Twente geproduceerde producten in deze regio distribueren en consumeren? Dit komt ten goede aan de lokale economie, maar heeft ook voordelen voor het milieu en het klimaat.

Niet alleen Twente staat voor deze uitdaging. Willem&Drees is een bedrijf dat mensen weer in verbinding wil brengen met eten uit hun eigen omgeving. Tijdens het congres sprak Willem Treep over de hoogte- en dieptepunten van het opzetten van Willem&Drees. Als tip gaf Willem Treep Twentse ondernemers mee om consumenten te verleiden met de Twentse producten.

Twentse Kantine

Samen met de Twentse Streekproducenten Organisatie (TSO) en Stichting Proeftuinen onderzoekt Groene Kennispoort Twente de mogelijkheden voor de Twentse Kantine. Met de Twentse Kantine willen de betrokken partijen het gebruik van lokaal geproduceerde producten in (overheids)kantines stimuleren. Door vraag te creëren wordt de lokale economie gestimuleerd. Tegelijkertijd wordt bijgedragen aan een schoner milieu en beter klimaat.

Stichting Groene Kennispoort Twente

Het Agro & Food Congres is een initiatief van Groene Kennispoort Twente. Een stichting die samen met overheden, ondernemers en onderwijs projecten opzet op het gebied van agro & food en duurzaamheid in Twente. Door deelname aan het Europese Interreg project RUMORE (ERDF) kan deze stichting voorbeelden uit Europa gebruiken voor nieuwe mooie projecten in Twente.