350.000 bloembollen d’r bij in Almelo

Maar liefst 350.000 bloembollen zijn vandaag in Almelo de grond in gegaan. Dat gebeurde in de middenberm van de Henriëtte Roland Holslaan (vanaf de A35, afslag Zuid richting het centrum) , over een lengte van 1,1 km. Vanmorgen wordt ermee begonnen, vanaf tien uur. De laatste bloembollen zijn door wethouder Jan Martin van Rees zo rond 14:000 gepoot.

Vorig jaar werd het landschapsplan bedacht door studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein. Zij kregen de opdracht om de biodiversiteit in de stad te vergroten. Dit is erg belangrijk, omdat de bermen vaak van gras zijn. Daarin zitten maar weinig beestjes en insecten. Verschillende bloemen trekken meer beestjes aan. En dat is weer belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Door de medewerkers van de gemeente werd het plan van de studenten verder uitgewerkt.

Vandaag wordt de eerste stap dus gezet in de realisatie van het landschapsplan. Volgend voorjaar kunnen voorbijgangers dan genieten van onder meer vogelmelk, sterhyacint, blauw druifje, tulp en de buishyacint.